KK

Deze zomer gaat opnieuw het Clubkampioenschap Padel door! 

Het format verschilt iets van dat van de tennis, daarom een woordje uitleg.

Laddercompetities

Na 2 jaar padel en 4 succesvolle waves gaan we in 2023 opnieuw naar de formule met twee padel laddercompetities:

 • een open ladder voor zowel dubbel heren, dubbel gemengd en dubbel dames 

 • en een aparte ladder voor dubbel dames 

Het doel van deze laddercompetitie is tweeledig en beiden even belangrijk.

 • recreatief en sociaal: faciliteren om gemakkelijker andere padelspelers van ongeveer gelijkwaardig niveau te vinden, uit te nodigen, te leren kennen en mee te padellen.

 • competitief en sportief: de ranking op zich is competitief, maar via de ladder kan je je ook nog kwalificeren voor de finales van het KK (in 7 verschillende reeksen) - zie verder in mail

Voor beide ladders wordt een initiële ranking gemaakt met alle ingeschreven duo's: de sterkere hoogst geklasseerde bovenaan. 

Je zal de vier duo's die net boven je gerangschikt staan kunnen uitdagen. Binnen de 14 dagen na de uitdaging moet je dan de wedstrijd spelen. De wedstrijdvorm is 'all games count': je speelt anderhalf uur, inclusief de opwarming. De games worden gewoon opgeteld: bv. 11-7 of 13-4 of 11-10, maar ook 9-9 een gelijkspel. Als een game niet volledig gespeeld is, wordt dit game niet meegeteld. Bij winst stijgt de winnaar in de ranking boven de andere tegenstander.

Met deze formule engageer je je om de wedstrijd te spelen in principe binnen de 14 dagen na de uitdaging. De inschrijving houdt dus wel degelijk een engagement in, maar is heel wat minder dan de waves. Je moet alleen spelen als je uitgedaagd wordt. Je zal tot 2 keer een uitstel kunnen activeren met 14 dagen, bv omwille van verlof. Hoeveel andere duo's je uitdaagt heb je volledig zelf in de hand.

Inschrijving en verloop

Meer info volgt

 • dubbel dames kunnen zowel inschrijven voor de dames ladder, de open ladder of beide 
 • je kan inschrijven met drie verschillende partners!  (en dus ook voor KK)

 • vanaf 18 jaar. (Op verzoek kan de wedstrijdleiding een beperkt aantal hoger gerangschikte competitie jeugdspelers toelaten).

Na de inschrijvingsperiode zal een initiële rangschikking opgemaakt worden: aan de hand van de resultaten in de vorige waves, je padel klassement, interclubwedstrijden, inschatting van niveau, .... De initiële rangschikking is niet echt belangrijk omdat eventueel te laag ingeschatte duo's heel snel kunnen stijgen op de ladder. ​

Je zal dan een mail krijgen om je registratie te bevestigen en ook een mail met korte beperkte uitleg over het systeem: hoe kan je uitdagen? hoe voer je de resultaten in? Hoe activeer je een uitstel tot maximaal 14 dagen? Het volledige wedstrijdreglement. Het is allemaal vrij eenvoudig.

Nog dit!

Tot slot nog het KK (KlubKampioenschap) of VK (Verenigingskampioenschap) of meer neutraal: "King of Queen of the TCSM Padel Court" 2023. 

In september plannen we de finales van 7 reeksen. Drie koppels per reeks kunnen zich voor deze finales kwalificeren. Aansluitend op 1 terrein zullen deze drie koppels onderling twee wedstrijden spelen in 2 winnende sets (met golden point): 1 tegen 2, 2 tegen 3 en 1 tegen 3.

De reeks waarvoor je je probeert te kwalificeren wordt bepaald door het klassement van de hoogst geklasseerde speler van het duo. We plannen de volgende reeksen: 

 • P100   Open (Heren, Gemengd of Dames): de hoogst geklasseerde speler is maximaal P100

 • P200   Open (Heren, Gemengd of Dames): de hoogst geklasseerde speler is maximaal P200

 • P300   Open (Heren, Gemengd of Dames): de hoogst geklasseerde speler is maximaal P300

 • P1000 Open (Heren, Gemengd of Dames): de hoogst geklasseerde speler is maximaal P1000

 • P50     Dames: de hoogst geklasseerde dame is maximaal P50

 • P100   Dames: de hoogst geklasseerde dame is maximaal P100

 • P500   Dames: de hoogst geklasseerde dame is maximaal P500

Vbn. 

 • een Dame P300 en een Heer P200 dingen dus mee om clubkampioen te worden in de Open reeks P300 (en zo mogelijk ook P1000)

 • een Heer  P200 en een Heer  P100 dingen mee om clubkampioen te worden in de Open reeks P200 (en zo mogelijk ook Open Reeks P300 en P1000)

 • een Dame P50 en nog een Dame P50 dingen mee om clubkampioen te worden in de P50 Dames (en zo mogelijk ook alle andere Dames reeksen P100 en P500)

De kwalificatie voor het tornooi op de finaledag van een reeks zal bepaald worden door de 3 hoogst gerangschikte (en beschikbare) koppels per reeks van de laddercompetitie op nog te bepalen datum. De reeks van elk koppel zal bepaald worden met de klassementen die berekend worden rond midden juni en toegepast worden vanaf juli. Als je geen klassement hebt (in padel en tennis), dan ben je als heer P100 en als vrouw P50.

Lets' padel en schrijf je nu in met een partner voor de fun of om gekroond te worden tot King of Queen of the TCSM Padel Court in jullie reeks.