World KidsPadel Club 2023

Nieuw vanaf 2023: World KidsPadel club met Bandido

Meer info volgt

Scroll down

Wat is KidsPadel?

 

Via KidsPadel maken kinderen spelenderwijs kennis met padel en leren ze de basisslagen op hun niveau. Zo willen we kinderen motiveren en activeren om de snelst groeiende sport ter wereld te spelen! 

Dé padelbeleving op maat van elk kind

Stap voor de stap de kneepjes van het spel aanleren, van unieke padelspelletjes tot het echte werk met wedstrijdjes 2 tegen 2. Clubs krijgen vanaf juni 2023 de mogelijkheid om zich onder te laten dompelen in het Kidspadel project. 

Hierbij krijgen clubs toegang tot het volledig nieuw ontwikkelde inspiratieplatform met bakkenvol oefenstof om jouw kind en topbeleving op het veld aan te bieden!

5 KidsPadel kleuren

Kidspadel werkt met 5 vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben: blauw, rood, oranje, groen en geel. Kinderen leren stap voor stap padelspelen op een aangepast terrein met een ander type bal.
 • Blauw (5-6jaar)

  De kinderen spelen op een half padelterrein in de breedte en leren door middel van toffe oefeningen het padelveld kennen. Gelijktijdig ontwikkelen ze ook hun balgevoel door allerlei soorten ballen te gebruiken zoals ballonnen, babyballen, mousse ballen, … Al meteen wordt ook de basis gelegd voor het samenspel, want op een padelveld sta je met 2! 

 • Rood (6-8 jaar)

  De basisslagen worden aangeleerd en de eerste balwisseling is een feit! We spelen nog steeds op een half padelterrein maar deze keer met een rode bal en oranje bal voor degene die écht snel bijleren. 

 • Oranje (8-10 jaar)

  De stap wordt gemaakt naar het volledig padelterrein en de basisslagen worden steeds meer uitgebreid. De eerste stappen naar het spelen van een wedstrijdje worden gezet. We spelen met de oranje bal en voor de gevorderden de groene bal. 

 • Groen (10-12 jaar)

  Technieken worden steeds verder verfijnd en we krijgen langzaam ook de speltactieken onder de knie. Er wordt met een groene bal gespeeld en overgegaan naar de gele bal.

 • Geel (12+ jaar)

  Tijd voor het echte werk! De focus ligt op de transitie maken van het jeugdspel naar het spelen met volwassenen. Padeltechnieken worden verder uitgebreid en het spel wordt nu echt gespeeld. We gebruiken hier enkel nog de gele bal.

Maak kennis met Bandido, onze nieuwe mascotte

Bandido
TVL Kidspadel 250Px